• Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
  • Scherpe groothandelsprijzen
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
Notificatie:

Molen de Hoop Liemers Donker Broodmix 1kg

Schrijf de eerste review over dit product
Artikelnummer
DH17

Zakelijk bestellen bij Baktotaal?

Momenteel heb jij nog geen toegang tot ons zakelijke platform. Ben je actief in de bak-branche en wil je graag frequent zakelijk bij Baktotaal bestellen? Meld je dan aan en geniet van de volgende voordelen:

  • Razendsnelle levering, vóór 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Scherpe groothandelsprijzen
  • Grootste bakassortiment van NL, meer dan 10.000 verschillende producten
  • Continu vernieuwend assortiment volgens de laatste trends en ontwikkelingen
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Deskundige helpdesk
  • Persoonlijk contact met onze accountmanager

Klik hier voor de consumenten webshop

Vraag een account aan of log in
Op voorraad
  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
  • Scherpe groothandelsprijzen
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2

    Productinformatie

    Molen de Hoop Liemers Donker Broodmix 1kg
    Mix voor bruin meergranenbrood met zaden en pitten
    Kant-en-klare mix voor het bakken van een zeer donker meergranenbrood, rijkelijk gevuld met zaden en pitten. Aan de Molen de Hoop Liemers Donker Broodmix hoef je alleen nog maar water en gist toe te voegen. 

    In deze mix kunnen wat kleine kluitjes zitten, dit komt door de toegevoegde plantaardige olie en kan geen kwaad. 

    Recept
    100 gram mix, 1 gram droge gist en 63 - 66 gram (cc) water. 

    Recept broodbakmachine
    Deegtemperatuur 26°C. Programma: normaal.

    Brood bakken in de oven (zonder broodbakmachine)
    Houd de ingrediënten/verhoudingen aan van het recept voor het broodbakken met broodbakmachine (zie hierboven).

    1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur (20-25˚C) zijn, anders deze berekening toepassen: 3x de gewenste deegtemperatuur minus meeltemperatuur, minus ruimtetemperatuur = watertemperatuur.
    2. Maak van het meel, de gist en het water (in het begin niet al het water) een deegbal.
    3. Dan eventueel de margarine toevoegen (als het op het recept staat).
    4. Nu het deeg goed kneden, bijv. door met je handpalm het deeg op het aanrecht uit elkaar wrijven, samenvoegen, wrijven enz. Liefst niet op een RVS-aanrecht want dit maakt het deeg weer koud. Kies eventueel een houten plank die je op het aanrecht legt.
    5. De kneedtijd hangt af van jouw kneedervaring, maar deze zal minimaal 5-10 minuten zijn. Met een sterke keukenmachine kun je ook kneden.
    6. Het deeg is goed wanneer het elastisch, ‘droog’ en glad is. Door een stukje deeg langzaam uit elkaar te trekken (met wat bloem aan je vingers) kun je een heel dun doorzichtig vliesje trekken. Als dit zo is, dan is het deeg voldoende gekneed.
    7. Maak nu van dit deeg een mooie strakke bol (opbollen) met een mooie gladde huid en laat deze ± 30 min. rijzen op een warme plek (20-25˚C.) Tijdens alle rijzen het deeg afdekken met plastic of een iets vochtige theedoek om kou, tocht en/of uitdroging van de buitenkant van het deeg te voorkomen.
    8. Druk na 30 min deze bol of punt plat, of rol deze met een ronde stok uiteen zodat deze 2 x de lengte van het broodbakblik krijgt. Vouw nu een voor een de uiteinden naar binnen, zodat 1 x de lengte van het broodbakblik overblijft. Rol dan het deegstuk weer van boven naar beneden strak op en leg het in het bakblik met de slotnaad onderin het broodbakblik.
    9. Laat het deeg weer ± 40 min. rijzen en plaats het dan in een voorverwarmde oven van 200˚C/220˚C. Tijdens het in de oven plaatsen ook wat water op de bodemplaat van de oven spuiten om stoom te krijgen en de deur weer snel sluiten.
    10. Na 35-40 min. dient het brood gaar te zijn met rondom een mooie goudbruine kleur. Is dit niet het geval, dan de volgende keer het brood hoger of lager in de oven plaatsen of de oventemp. aanpassen.
    11. Het brood direct uit het broodbakblik halen wanneer het uit de oven komt en uit laten wasemen.
    12. Je vers gebakken brood is gaar wanneer het ‘hol’ klinkt als je erop klopt.

    Ingrediënten
    Volkorentarwemeel, tarwebloem, lijnzaad, tarwegluten, zonnebloempitten, pompoenpitten, spelt (gepoft) (tarwe), gerstmoutmeel, bakkerszout, dextrose, sesamzaad (ongepeld), plantaardige olie (raapzaad), veldbonenmeel, emulgator(E482, E472e), tarwezuurdesem (gedroogd), suiker, tarwemoutmeel, verdikkingsmiddel(E412), zuurteregelaar(E263), zuurdesempoeder (rogge), enzymen (tarwe), meelverbeteraar(E300). Dit product wordt geproduceerd in een bedrijf waar ook gluten bevattende granen, noten, sesamzaad en melk worden verwerkt.
    Voor de allergenen, zie vet gedrukte ingrediënten. 

    Voedingswaarde per 100 gram
    Energie: 1530 kJ / 366 kcal
    Vetten: 6 g
    waarvan verzadigd: 1 g
    Koolhydraten: 58 g
    waarvan suikers: 2 g
    Vezels: 8 g
    Eiwit: 16 g
    Zout: 1,6 g

    Specificaties

    • Inhoud: 1 kg

    Beoordelingen

    Meer informatie

    Meer informatie
    ArtikelnummerDH17
    Categorie
    EAN code8719831541164
    MerkMolen de Hoop
    Soort MixMeergranen
    Flag of Germany