Molen de Hoop Scones-mix 500gr
Scones, een heerlijk klein en zoet broodje afkomstig uit Schotland. Scones kunnen uitstekend worden geserveerd bij een High tea, kerstontbijt, paasbrunch of andere (feestelijke) gelegenheid. Je kunt een scones serveren met een heerlijk laagje jam of creamachtige kaas. Daarnaast kun je aan het beslag van scones ook nog rozijnen toevoegen, om nog meer smaak aan je broodjes te geven.
Recept
500 gram sconesmix, 210 gram water en 100 gram rozijnen.
Werkwijze
1. Meng de sconesmix samen met het water gedurende één minuut.
2. Voeg de rozijnen toe aan het deeg en meng dit goed door elkaar.
3. Rol het deeg uit tot een dikte van 1,5 - 2 cm. Vervolgens rondjes van Ø 5 -7 cm uitsteken. Om te voorkomen dat het deeg aan het werkblad blijft pakken eventueel het werkblad bestrooien met wat bloem.
4. Plaats de bolletjes nu op een bakplaat met bakpapier.
5. Laat het deeg nu 20 minuten rusten.
6. Verwarm de oven voor op circa 220°C (heteluchtoven 200°C).
7. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei, zo ontstaat er een mooie glimmende laag op de scone.
8. Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven voor circa 12 minuten.
9. Na het bakken de scones eventueel doormidden snijden en besmeren met jam, slagroom of Clotted cream.
Over Molen de Hoop
Molen De Hoop is een hoge windmolen die in 1850 is gebouwd door H.B Meyer en 2
jaar later werd overgenomen door de familie Pijnappel. Zodoende is de molen
jarenlang in het bezit geweest van deze familie. Sinds september 2014 hebben
Jan en zijn echtgenote Henriëtte het inmiddels gegroeide bedrijf
Grutterij-Molen “De Hoop” Oud-Zevenaar overgedragen aan de huidige beheerders:
Frits en Maaike Botter. Frits is de molenaar en houdt de administratie bij,
terwijl Maaike de grutterij runt en de inkoop van luxe- en geschenkartikelen
regelt. Het is hard werken, maar gelukkig voelt het voor de familie meer als
een hobby. Samen zorgen ze ervoor dat de molen blijft draaien.
Molen de Hoop levert grondstoffen, zoals meel en bloem maar
ook broodmixen en cakemixen van hoogwaardige kwaliteit. Het is dan ook niet gek
dat deze producten erg populair zijn onder de hobby- en thuisbakkers die bij Baktotaal bestellen.
Ingrediënten
Tarwebloem, suiker, plantaardig vet (palm), plantaardige olie (koolzaad), weipoeder (melk), rijsmiddel(E500, E450, E575), zout, stabilisator(E466). Dit product wordt geproduceerd in een bedrijf waar ook gluten bevattende granen, noten, sesamzaad en melk worden verwerkt.
Voor de allergenen, zie vet gedrukte ingrediënten.
Voedingswaarde per 100 gram*
Energie: 1687 kJ / 403 kcal
Vetten: 12 g
waarvan verzadigd: 5 g
Koolhydraten: 67 g
waarvan suikers: 18 g
Vezels: 3 g
Eiwit: 7 g
Zout: 2 g
*Dit betreft de voedingswaarde van de mix, deze komt niet overeen met het eindproduct, hier worden immers extra ingrediënten aan toegevoegd.
Specificaties