Molen de Hoop Spelt Eierkoekenmix 500g
Kant-en-klare mix voor heerlijke spelt eierkoeken. De eierenkoeken die je met de Molen de Hoop Spelt Eierkoekenmix kunt maken kun je nuttigen bij het ontbijt of bij de lunch, maar je kunt zo ook uitstekend gebruiken als tussendoortje.
Recept
500 gram Spelt-eierkoekenmix, 110 gram water en 100 gram eieren (± 2 stuks).
Werkwijze
1. Maak van de mix, water en eieren met een mixer een glad beslag in gedurende 10 minuten.
2. Laat het beslag hierna minimaal 60 minuten rusten.
3. Verarm de oven voor op 240°C (heteluchtoven 220°C).
4. Vet en bakplaat in en besprenkel deze met bloem of bedek de bakplaat met bakpapier.
5. Plaats met een eetlepel bolletjes, van 1 á 2 eetlepels op de bakplaat. zorg dat er voldoende ruimte tussen het deeg zit, zodat deze niet aan elkaar gaan plakken.
6. Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven voor ± 9 -10 minuten. De laatste paar minuten goed naar de kleur van de eierkoeken kijken. Als ze mooi bruin zijn mogen ze er uit worden gehaald. De koeken na het bakken goed uit laten dampen.
Tip: de eierkoeken doorsnijden, slagroom ertussen en poedersuiker er overheen strooien.
Tijdens het bakken de afzuigkap aanzetten. Gedurende het bakken verdampt de ammonium.
Over Molen de Hoop
Molen De Hoop is een hoge windmolen die in 1850 is gebouwd door H.B Meyer en 2
jaar later werd overgenomen door de familie Pijnappel. Zodoende is de molen
jarenlang in het bezit geweest van deze familie. Sinds september 2014 hebben
Jan en zijn echtgenote Henriëtte het inmiddels gegroeide bedrijf
Grutterij-Molen “De Hoop” Oud-Zevenaar overgedragen aan de huidige beheerders:
Frits en Maaike Botter. Frits is de molenaar en houdt de administratie bij,
terwijl Maaike de grutterij runt en de inkoop van luxe- en geschenkartikelen
regelt. Het is hard werken, maar gelukkig voelt het voor de familie meer als
een hobby. Samen zorgen ze ervoor dat de molen blijft draaien.
Molen de Hoop levert grondstoffen, zoals meel en bloem maar
ook broodmixen en cakemixen van hoogwaardige kwaliteit. Het is dan ook niet gek
dat deze producten erg populair zijn onder de hobby- en thuisbakkers die bij Baktotaal bestellen.
Ingrediënten
Speltbloem (speltgluten), suiker, speltmeel (speltgluten), glucosestroop, plantaardig vet (palm), rijsmiddel(E503), gemodificeerd zetmeel(E1422), zout, plantaardige olie (raapzaad), suiker (gebrand), melkeiwit, kruiden en specerijen (nootmuskaat), verdikkingsmiddel(E415). Dit product wordt geproduceerd in een bedrijf waar ook gluten bevattende granen, noten, sesamzaad en melk worden verwerkt.
Voor de allergenen, zie vet gedrukte ingrediënten.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie: 1572 kJ / 376 kcal
Vetten: 4 g
waarvan verzadigd: 1 g
Koolhydraten: 77 g
waarvan suikers: 42 g
Vezels: 3 g
Eiwit: 7 g
Zout: 1 g
Specificaties